Direkt zum Inhalt

VDI 3957 Blatt 4 - Entwurf Biological measuring techniques for the determination and evaluation of effects of air pollutants on plants (biomonitoring) - Method of the standardised exposure of curly kale - Assessment of matter content in food plants for human consumption

Auf einen Blick

Englischer Titel
Biologische Messverfahren zur Ermittlung und Beurteilung der Wirkung von Luftverunreinigungen auf Pflanzen (Biomonitoring) - Verfahren der standardisierten Exposition von Grünkohl - Bewertung von Schadstoffgehalten in Nahrungspflanzen für den menschlichen Verzehr
Erscheinungsdatum
2022-04
Enddatum der Einspruchsfrist
2022-07-31
Herausgeber
Engl. VDI/DIN-Kommission Reinhaltung der Luft (KRdL) - Normenausschuss
Zugehörige Handbücher
Seitenanzahl
20
Erhältlich in
Deutsch
Kurzreferat

Air pollution can lead to plant damage and accumulation of pollutants in plants. Systematic investigations of such substance accumulations allow conclusions to be drawn about the extent of the effects of air pollution and possible risks for plants, animals and humans. The standard describes the use of curly kale as a bioindicator for assessing pollutant levels in home-grown food crops with reference to human consumption. Curly kale is particularly suitable as a bioindicator for persistent, organic pollutants, but also immission-related inputs of (heavy) metals can be recorded. The individual steps from the cultivation and exposure of curly kale to the sampling and processing of the plant samples to the evaluation of the determined pollutant contents in relation to human consumption are presented in the standard. Curly kale is representative for all leafy vegetables, such as spinach, chard, lettuce, rocket and lamb's lettuce. The standard is only applicable to non-commercial cultivation of food crops, for example in home gardens or allotment gardens.

Inhaltsverzeichnis der Richtlinie ansehen

Richtlinie bestellen

Preis
78,10 EUR inkl. MwSt.
Bei Beuth bestellen

FAQ

Bitte beachten Sie, dass die Einspruchsfrist bereits abgelaufen ist.

Stellen Sie Ihre Frage / Nehmen Sie Kontakt mit uns auf

Teilen